Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Skriv passen som får dig att vilja träna

Skriv passen som får dig att vilja träna

För att nå framgångar med sin träning...

...måste man först se till att den blir av. Då krävs det mer än visioner och nyårslöften. Det behövs fasta tag, inplanerade träningspass, att gå från tanke till handling.

Det kanske bästa sättet att garantera sig att träningen blir gjord är att skriva egna träningspass, för att sedan planera in dem i veckoschemat. När klockan väl slagit över till den utsatta tiden vet du precis vad du skall göra och kan komma igång direkt. Träningspass som skall hinnas med mellan vardagens alla bestyr har också ett annat krav. De behöver vara effektiva. Idag tänkte vi ge dig några tips på hur du kan skriva träningspass får dig att lyckas med din träning.

Anpassa efter veckoschemat.
Till att börja med behöver du veta hur mycket tid du har till övers för dina träningsambitioner. Ju kortare tid du tänker träna, desto mer intensivt behöver passet vara. Så lite som 10 minuter räcker för att få till ett utmärkt helkroppspass på.

Använd bra övningar.
Om du vill få större utdelning på mindre tid behöver du kompromissa med din bekvämlighet. På samma sätt som du effektiviserar ditt pass genom att göra det mer effektivt, likaså kan du öka effektiviteten genom att välja funktionella helkroppsövningar i ditt träningspass.
De kommer ge dig mer träning för samma mängd tid du tänkt träna.

Var i konstant rörelse.
När vi vill träna effektivt bör vi undvika så mycket dötid vi bara kan. Passiv vila kan bytas ut mot aktiv vila genom att kombinera övningar som kompletterar varandra i direkt följd. Genom att placera överkroppsövningar mellan benövningarna kan du samla kraft inför det kommande setet.

Less is more.
En vanlig missuppfattning som finns när det kommer till att skriva bra träningspass är att mängden redskap påverkar hur bra och mångsidigt ett pass är. Absolut öppnar fler redskap upp för olika övningar som kan skapa grymma träningspass tillsammans, men fler redskap leder också till mer oreda under passets gång och kräver även större yta att jobba på. Genom att hålla nere antalet redskap du använder får du en luftigare träningsyta och det blir lättare för dig att hålla ett högt tempo under passets gång.

Dela upp passen i delar.
Om träningspassen blir för långa är det lätt att tappa gnistan mitt i. Korta cirklar som skall upprepas många gånger känns lätt tjatiga och vi tappar snabbt effektiviteten. Arbeta därför med mindre sektioner i dina träningspass. Koncentrerade delar där du fokuserar på ett stimuli i taget. Det kan vara en styrkedel där du väljer ut en eller två muskelgrupper som du lägger extra fokus på, eller en dedikerad konditionsdel där målet är att du skall orka kämpa intensivt hela tiden ut. Tanken med att jobba i delar är att göra passen mer överskådliga, samtidigt som de upplevs mer mångsidiga.

Med dessa tips hoppas vi att fått lite kött på benen för att skriva egna träningspass.